Vaste plafondtillift GHZ

Plafondtillift verwerkt in de rail

De GHZ plafondtillift is een plafondtillift die gebruikt wordt in combinatie met de wandrail. Deze wandrail is een  XY-systeem. Het XY-systeem kan zowel naar links en naar rechts-, als naar voren en achter bewogen worden. Hierdoor is elke plek in de ruimte eenvoudig te bereiken.

Het unieke van de GHZ plafondtillift is dat de tilcassette in de traverserail wordt geplaatst. Daardoor is deze plafondtillift onopvallend en zelfs nagenoeg onzichtbaar als de plafondtillift niet gebruikt wordt. Daarnaast is de inbouwhoogte van de GHZ hoger ten opzichte van traditionele tilliften: er hangt tenslotte geen tilcassette meer aan de rail. Dit maakt de GHZ plafondtillift erg geschikt voor ruimtes met lagere plafonds.

Plafondtillift voor nieuwbouw én bestaande gebouwen

De GHZ plafondtillift wordt geplaatst  in  de wandrail. Door het grote aantal bevestigingspunten van de rail van dit systeem aan de wand, kan de GHZ aan elk type wand gemonteerd worden. Zelfs in gips en metalstud. De installatie van de GHZ plafondtillift is ontzettend eenvoudig. Doordat de rails aan de wand gemonteerd worden in plaats van in het plafond, zijn geen ingrijpende bouwkundige aanpassingen nodig. Dit maakt de GHZ plafondtillift ook  geschikt voor in bestaande gebouwen. Daarnaast is deze plafondtillift eenvoudig te demonteren, waardoor de volledig plafondtillift indien nodig meeverhuisd kan worden naar een andere locatie.

Technische kenmerken van de GHZ plafondtillift

De GHZ plafondtillift wordt gemonteerd in de traverserail van het XY systeem. Deze traverserail is de dwarsligger tussen twee rails die aan de wand gemonteerd worden. De lengte van de traverserail wordt automatisch aangepast mochten de muren niet 100% parallel zijn, tot een maximale afwijking van 8 centimeter. De maximale tilcapaciteit van de GHZ plafondtillift is 255 kg en kan tot 5 meter overbruggen. De tillift wordt eenvoudig in 3 uur opgeladen door de handbediening in het oplaadstation te plaatsen.