Tilbanden in de zorg

Verschillende tilbanden

Elke unieke transfer vraagt om de juiste tilbanden voor die specifieke situatie. Ergocare levert tilbanden voor elk type transfer. Deze zijn onder te verdelen in:

  • ABC tilbanden
  • Disposables

Ergocare begeleidt u in uw keuze voor de juiste tilband en geeft daarbij heldere instructies voor het gebruik. Hierdoor kunnen uw zorgverleners de zorgvragers op een veilige manier tillen en verplaatsen. Wilt u meer weten over onze tilbanden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Download gratis brochure

Tilbanden in de zorg producten

lussen draagbanden ergocare

ABC tilbanden

Tilbanden voor plafondtilliften

Om goed en veilig te tillen en verplaatsen dient voor elke transfer het juiste type tilband gekozen te worden. De keuze voor het type tilband is afhankelijk van de specifieke beperking(en) van de zorgvrager. Onze tilbanden worden opgedeeld in de ABC-reeks.

Tilband type A

A (Actief): Met dit type tilband wordt er actieve participatie gevraagd van zorgvrager én zorgverlener. Dit type tilband kan tevens gebruikt worden bij het trainen van de balans en de sta-functie door het gebruik van bijvoorbeeld een loopvest. Bij het gebruik van deze tilband is het van belang dat de zorgvrager voldoende kracht in zijn of haar lichaam heeft om actief bij te kunnen dragen aan de transfer.

Tilband type B

B (Basic): Deze tilbanden worden voor de meeste zorgvragers gebruikt. De Basic tilband verschilt op een belangrijk punt van de actieve tilband.  Het is met dit type tilband niet noodzakelijk dat de zorgvrager volledige rompbalans heeft: het lichaam wordt namelijk ondersteund door de tilband. De basic-high uitvoering is speciaal voor zorgvragers die ondersteuning van de nek en het hoofd nodig hebben. Daarnaast is de Basic tilband méér geschikt voor zorgvragers welke een langere periode in de tilband zitten.

Tilband type C

C (Custom): Dit type tilband is geschikt voor zorgvragers met een specifieke behoefte. Daarbij zijn sommige van deze tilbanden geschikt voor zorgvragers die gedurende een langere periode in de tilband verblijven, bijvoorbeeld in het geval van obesitas, een amputatie of een op maat gemaakte orthese.

Deze tilbanden zijn allen verkrijgbaar met diverse lussen en clips. De standaard maatvoering loopt van Kids 4-6, tot en met XXXXL. Tevens bieden wij de mogelijkheid tot het op maat maken van tilbanden.

Interesse in de tilbanden? Vraag dan nu een vrijblijvende demo aan via 053-428 30 90 of via info@ergocare.nl

Ik wil meer informatie ontvangen

disposable basic high tilband

Disposables

Disposables voor tilliften
  • Helpt infecties tegen te gaan
  • Voor alle type transfers
  • In alle maten leverbaar

Op afdelingen waar persoonlijke hygiëne extra van belang is (o.a. ambulancediensten, spoedeisende hulp en IC), kunnen disposable tilbanden ingezet worden. Deze tilbanden zijn er voor diverse transfers. Ergocare levert drie verschillende soorten disposable tilbanden:

  1. Disposables voor een zittende transfer. Deze disposables ondersteunen het hele lichaam. Daardoor zijn de disposables ook geschikt voor zorgvragers die onvoldoende hoofdbalans hebben. De disposables zijn waterbestendig en doordat de disposables na gebruik weggegooid worden, zijn ze hygiënisch en verminderen ze de kans op infecties. Door middel van dit soort disposables kunnen zorgvragers van- en naar een zittende positie worden getild. De tilcapaciteit van de disposables is 205 kg tot 305 kg, afhankelijk van de uitvoering.
  2. Disposables voor een horizontale (liggende) transfer. De disposables voor horizontale transfers worden gebruikt om zorgvragers in liggende positie te tillen en verplaatsen. Deze disposables worden gebruikt om de zorgvrager volledig te tillen.
  3. Disposables om een specifiek lichaamsdeel te tillen. Deze disposables worden gebruikt om benen, bovenlichaam, billen en andere lichaamsdelen te tillen. Tevens zijn er disposables om cliënten op hun zij te rollen, bijvoorbeeld bij een onderzoek van de rug. De maximale tilcapaciteit van de horizontale disposable is 500 kg.

Disposables: hygiënische hulpmiddelen voor de zorg.

In alle gevallen zijn de disposables handige hulpmiddelen om de patiënten op een hygiënische manier te verplaatsen. De disposable tilbanden zijn goed in te zetten op plekken waar er veel getild wordt en waar hygiëne een belangrijk item is. De Spoedeisende Hulp gebruikt ze in combinatie met de ambulancedienst, zodat er maar één keer fysiek getild hoeft te worden, de Intensive Care gebruikt ze voor zittende en horizontale transfers en op de OK worden ze gebruikt voor, na en tijdens de operatie. Alles met als doel een zo laag mogelijke fysieke belasting en hoog mogelijke hygiëne.

Ik wil meer informatie ontvangen

Toepassingen van de Ergocare tilbanden in de zorg

meer toepassingen