Disposables

Op afdelingen waar persoonlijke hygiëne extra van belang is (o.a. ambulancediensten, spoedeisende hulp en IC), kunnen disposable tilbanden ingezet worden. Deze tilbanden zijn er voor diverse transfers. Ergocare levert drie verschillende soorten disposable tilbanden:

  1. Disposables voor een zittende transfer. Deze disposables ondersteunen het hele lichaam. Daardoor zijn de disposables ook geschikt voor zorgvragers die onvoldoende hoofdbalans hebben. De disposables zijn waterbestendig en doordat de disposables na gebruik weggegooid worden, zijn ze hygiënisch en verminderen ze de kans op infecties. Door middel van dit soort disposables kunnen zorgvragers van- en naar een zittende positie worden getild. De tilcapaciteit van de disposables is 205 kg tot 305 kg, afhankelijk van de uitvoering.
  2. Disposables voor een horizontale (liggende) transfer. De disposables voor horizontale transfers worden gebruikt om zorgvragers in liggende positie te tillen en verplaatsen. Deze disposables worden gebruikt om de zorgvrager volledig te tillen.
  3. Disposables om een specifiek lichaamsdeel te tillen. Deze disposables worden gebruikt om benen, bovenlichaam, billen en andere lichaamsdelen te tillen. Tevens zijn er disposables om cliënten op hun zij te rollen, bijvoorbeeld bij een onderzoek van de rug. De maximale tilcapaciteit van de horizontale disposable is 500 kg.

Disposables: hygiënische hulpmiddelen voor de zorg.

In alle gevallen zijn de disposables handige hulpmiddelen om de patiënten op een hygiënische manier te verplaatsen. De disposable tilbanden zijn goed in te zetten op plekken waar er veel getild wordt en waar hygiëne een belangrijk item is. De Spoedeisende Hulp gebruikt ze in combinatie met de ambulancedienst, zodat er maar één keer fysiek getild hoeft te worden, de Intensive Care gebruikt ze voor zittende en horizontale transfers en op de OK worden ze gebruikt voor, na en tijdens de operatie. Alles met als doel een zo laag mogelijke fysieke belasting en hoog mogelijke hygiëne.

Disposables producten

Toepassingen van de Ergocare disposables

meer toepassingen

meer informatie

Bel of mail ons