XY-Systeem

Het XY-Systeem biedt optimale flexibiliteit. Door gebruik te maken van het XY-Systeem kunt u elke hoek van de kamer eenvoudig bereiken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

XY-Systeem producten

XY-Systeem van Ergocare

Zorgvragers tillen en verplaatsen door de hele kamer
  • Complete bewegingsvrijheid
  • Systeem past zich aan aan de gebruiker
  • Weinig ruimte nodig voor transfer

Het XY systeem is een uiterst efficiënte methode om zorgvragers op een veilig manier naar elke gewenste plek in de kamer te tillen. Een XY-systeem is een systeem met twee vaste monorails, waar een beweegbare rail tussen wordt geplaatst. Met deze oplossing kan de plafondtillift naar links en naar rechts én naar voren en naar achteren worden verplaatst. Dit zorg ervoor dat elke hoek van de ruimte bereikbaar wordt. Dit zorgt voor een maximale flexibiliteit,  vergroot de veiligheid voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener en er hoeft niet meer handmatig getild te worden.

De tillift in het XY-systeem kan gebruikt worden in combinatie met diverse accessoires, waardoor het systeem ingezet kan worden voor bijvoorbeeld balansoefeningen voor zorgvragers met een beperkte sta-functie, maar ook voor zorgvragers die alleen horizontaal verplaatst mogen worden.

Tillen tussen verschillende kamers met het XY systeem

Het XY-systeem kan door middel van rotondes, wissels en combi-locks gekoppeld worden aan een monorail of aan een ander XY-systeem zodat de zorgvrager verplaatst kan worden van de slaapkamer naar de woon- of badkamer. Met een gekoppeld systeem gaat de rails van de tillift door het kozijn van de deur. Een andere mogelijkheid om de badkamer te bereiken is door middel van de ‘slimme badkamer’ of door de badkamerwanden te verlagen.

 

Ik wil meer informatie ontvangen

Toepassingen van de Ergocare xy-systeem

meer toepassingen

SVRZ – Máxima

56 XY-systemen met GH1Q in een bestaande locatie

Locatie Maxima van SVRZ is een mooi gebouw aan de rand van Terneuzen met een mooi uitzicht op de Westerschelde..

Bekijk toepassing

ZGT Almelo

Early mobilisation als uitgangspunt

Onlangs zijn de nieuwe intensive care kamers met plafondtilliften bij het ZGT in Almelo in gebruik genomen. I..

Bekijk toepassing

meer informatie

Bel of mail ons