Wandrailsystemen

Veel zorginstellingen maken al jarenlang gebruik van wandrailsystemen. Dagelijks ervaren zij reeds de grote voordelen hiervan. Met het unieke
plafondliftsysteem van Ergocare kunt ook u deze voordelen ervaren.

Middels 2 vaste rails aan de wand en 1 beweegbare rail daartussen (zgn. XY-systeem) is elke ruimte flexibel in te richten en te gebruiken.

Het wandrailsysteem kan op elke type wand gemonteerd worden, (zelfs metalstud). Hierdoor worden (ingrijpende) bouwkundige werkzaamheden overbodig. Door de eenvoudige montage en demontage is deze rail bijzonder geschikt voor elke ruimte in vooral bestaande gebouwen en thuissituaties.

Vrijblijvende offerte aanvragen Gratis proefsysteem aanvragen

Download gratis brochure

Wandrailsystemen producten

wandrail

Wandrail voor plafondliften

Optimale flexibiliteit met de wandrail voor plafondliften
  • Geschikt voor elke muur
  • Valt mooi weg tegen de wand
  • Uitvoerbaar met schilderijophanging

In tegenstelling tot het traditionele XY-systeem wordt de wandrail aan de wand gemonteerd. Hierdoor is de wandrail uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de thuissituatie. De wandrail kan aan elk type muur (zelfs metalstud) gemonteerd worden. Hierdoor worden (ingrijpende) bouwkundige werkzaamheden vaak overbodig.  Door de eenvoudige montage en demontage is deze rail geschikt voor veel verschillende soorten ruimtes.

Intelligent XY tilsysteem

De wandrail van Guldmann wordt uitgevoerd als XY tilsysteem, waardoor elke plek in de kamer eenvoudig bereikt kan worden. Met het XY systeem kan de tilcassette zowel naar links en naar rechts-, als naar voren en achter bewogen worden. Hierin verschilt het XY systeem ten opzichte van de monorail, waarbij alléén naar voren of naar achter bewogen kan worden. De wandrail heeft een maximale tilcapaciteit van 255 kg. De flexibele traverserail kan eenvoudig geplaatst en verwijderd worden en kan muurverschillen van 8 centimeter overbruggen.

Plafondtillift als onderdeel van het interieur

Het wandrailsysteem is zó ontworpen dat de rails ‘over’ de muren gemonteerd kunnen worden, waardoor dezelfde rail in zowel de slaapkamer als de badkamer gebruikt kan worden.

Bij de ontwikkeling van de wandrail is er sterk rekening mee gehouden dat hulpmiddelen zo min mogelijk opvallen. Zo wordt de tilmotor, indien gewenst, geplaatst in een opbergkast, sluit de traverserail de opening tussen plafond en de wand af, is er led-verlichting aanwezig in de rail en kunnen er schilderijhaakjes geplaatst worden. De wandrail wordt hierdoor multifunctioneel ingezet en compleet opgenomen in het interieur. In de basis wordt de wandrail uitgevoerd in het wit, maar de rail kan ook uitgebreid worden met ledverlichting en kan zelfs gebruikt worden voor het ophangen van schilderijen en foto’s.

Vraag nu een vrijblijvende demonstratie aan of bel naar 053 428 30 90.

 

Ik wil meer informatie ontvangen

Toepassingen van de Ergocare wandrailsystemen

meer toepassingen

SVRZ – Zeeland

Zeeuwse zorgorganisatie voorziet alle bewonerskamers van plafondtilliften

SVRZ, een ouderen-zorgorganisatie in Zeeland, heeft alle 1450 bewonerskamers uitgerust met plafondtilliften. W..

Bekijk toepassing

SVRZ – Máxima

56 XY-systemen met GH1Q in een bestaande locatie

Locatie Maxima van SVRZ is een mooi gebouw aan de rand van Terneuzen met een mooi uitzicht op de Westerschelde..

Bekijk toepassing