Brandwerende rail

De rails welke dóór een brandwerende muur of deur gaan, zijn bij Ergocare ook brandwerend. Hiermee zorgt u voor een veilige omgeving voor zorgvrager én zorgverlener.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Brandwerende rail producten

Brandwerende rail van Ergocare

Een veilige omgeving door de brandwerende rail

Brandveiligheid is van groot belang. Het verspreiden van een brand moet zo veel mogelijk tegen gegaan of vertraagd worden. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van brandwerende muren, deuren en plafonds. Uit een uitgebreid onderzoek van de Rijksoverheid bleekt dat in 30% van de zorginstellingen de brandveiligheid ondermaats is dat een direct ingrijpen noodzakelijk was.
Ergocare en haar leverancier Guldmann hechten veel waarde aan de veiligheid van zowel de zorgvrager als de zorgverlener. Wij zijn ons ervan bewust dat onze plafondtilliften, en met name onze rails, invloed hebben op de mate van brandveiligheid van brandwerende wanden en plafonds. Bij een brand bestaat er namelijk de kans dat het vuur zich door de rails verspreidt.

Brandvertragend kunststof

Daarom zijn de rails van Ergocare welke door een brandwerende deur of muur gaan brandwerend. In de brandwerende rail zit een schuimblok, welke op schuimt in het geval van een brand. Hierdoor worden openingen tussen deuren en kozijnen gedicht. Hiermee wordt voorkomen dat de brandveiligheid van wanden en deuren aangetast wordt én wordt het verspreiden van het vuur vertraagd. Daarnaast zijn de andere onderdelen van het tilsysteem, zoals de tilcassette, voorzien van brandvertragend kunststof.

Wilt u exact weten hoe onze brandwerende rail uw zorginstelling veiliger maakt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie.

Ik wil meer informatie ontvangen

Toepassingen van de Ergocare brandwerende rail

meer toepassingen

meer informatie

Bel of mail ons