Verschillende soorten plafondtilliften

Ergocare heeft in de basis twee verschillende soorten plafondliften: de flexibele plafondtillift en de vaste plafondtillift. De flexibele plafondtillift heeft als voornaamste voordeel dat de tilcassette gebruikt kan worden in verschillende ruimtes. Dit in tegenstelling tot de vaste plafondtillift. De vaste plafondtillift heeft echter als voordeel dat deze altijd klaar is voor gebruik en altijd opgeladen is. Ergocare ziet de plafondlift als de meest veilige, efficiënte en comfortabele manier om cliënten te tillen en verplaatsen. In tegenstelling tot een mobiele tillift wordt de zorgvrager met een plafondlift volledig door het systeem getild en verplaatst. Hierdoor wordt de zorgverlener minimaal belast.

Plafondliften assortiment

Flexibele tillift van het merk Guldmann - Ergocare

Flexibele tilliften

De flexible plafondtillift kan ingezet worden in meerdere kamers en garandeert een comfortabele transfer van cliënten. De tilcassette kan losgekoppeld worden van de rail en vervolgens per transportwagen tussen de verschillende ruimtes vervoerd worden. Het is een ideale oplossing voor zorginstellingen waar niet permanent in elke ruimte een tilcassette aanwezig hoeft te zijn.

Vrijblijvende offerte aanvragen

meer over Flexibele tilliften

Voordelen van een plafondlift

Plafondtilliften van Ergocare bieden verschillende voordelen:

  • De cliënt wordt volledig getild én verplaatst door het tilsysteem. Hierdoor is de fysieke belasting voor de zorgverlener aanzienlijk minder ten opzichte van een mobiele tillift.
  • De cliënt wordt omhoog en omlaag getild door een tilcassette met een elektromotor. Alléén het juk komt naar beneden. De tillift blijft te allen tijde in de rail aan het plafond.
  • De plafondtilliften nemen geen vloeroppervlak in beslag, waardoor de liften ook goed te gebruiken zijn in kleinere ruimtes.
  • De plafondtilliften zijn door middel van een intelligent railsysteem te gebruiken in meerdere ruimtes.
  • Het tillen en verplaatsen van cliënten wordt vele malen eenvoudiger waardoor een transfer gemiddeld 4 minuten sneller is t.o.v. een mobiele tillift.

Onze Guldmann plafondtilliften

Ergocare maakt gebruik van plafondtilliften van Guldmann. Guldmann is wereldwijd marktleider op het gebied van plafondtilliften. Hierdoor kunnen wij onze klanten (en hun cliënten) garanderen dat zij gebruik maken van plafondtilliften van de hoogste kwaliteit. De tilliften van Ergocare hebben een gegarandeerde levensduur van 15 jaar; de accu’s hebben een levensduur van ten minste 20.000 tilhandelingen. Door middel van de juiste combinatie van rails, cassettes, tiljukken en tilbanden wordt de bewegingsvrijheid van cliënten vergroot. Ergocare adviseert en begeleidt haar klanten intensief bij het samenstellen van tilliften en accessoires, om de transfer  van cliënten zo comfortabel mogelijk te maken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Toepassingen van de Ergocare plafondliften

meer toepassingen

ZGT Almelo

Early mobilisation als uitgangspunt

Onlangs zijn de nieuwe intensive care kamers met plafondtilliften bij het ZGT in Almelo in gebruik genomen. I..

Bekijk toepassing

Flex OK

Integraal en toekomstbestendig

Wij zijn partner in een nieuwe totaalconcept voor nieuw- en verbouw van operatiekamers. Meer en meer zien wij ..

Bekijk toepassing

Gelre Ziekenhuis

200 monorails en 5 XY-systemen

In 2010 is het nieuwe ziekenhuis in Zutphen in gebruik genomen. Het Gelre ziekenhuis heeft gekozen voor de toe..

Bekijk toepassing