De beste oplossing voor een veilige en ergonomische transfer binnen de zorg is een plafondtillift. Er bestaan situaties waar nog geen plafondlift toegepast kan worden. In die situaties is het gebruik van een mobiele tillift een goede oplossing.

Mobiele liften zijn flexibel inzetbare hulpmiddelen om cliënten te verplaatsen vanuit- of naar bed, (rol)stoel en toilet. Deze worden vaak toegepast in ruimtes waar (nog) geen plafondtilliften aanwezig zijn. Ergocare biedt twee verschillende soort mobiele tilliften: passieve en actieve.

Een actieve mobiele lift verschilt op een aantal punten van de passieve mobiele lift. Het belangrijkste onderscheid is dat het bij actieve liften noodzakelijk is dat de zorgvrager een sta-functie heeft, waar dat bij een passieve lift niet noodzakelijk is.

Mobiele tilliften assortiment

Guldmann actieve tilliften van Ergocare

Actieve tilliften

De actieve tillift wordt ingezet voor zorgvragers die ondersteuning nodig hebben bij het opstaan, maar wél zelfstandig kunnen staan en actief deel kunnen nemen aan de transfer. De transfers met de actieve tillift gebeuren vaak vanuit- of naar bed, (rol)stoel en toilet. Daarnaast kan de actieve tillift gebruikt worden ter oefening van de sta-functie.

meer over Actieve tilliften
Passieve tillift van Ergocare

Passieve tilliften

De passieve tillift is ontworpen voor zorgvragers welke zelf niet actief kunnen participeren tijdens een transfer. De transfers met de passieve tillift gebeuren vaak vanuit of naar bed, (rol)stoel of toilet. De zorgvrager zit of ligt tijdens de transfer met een passieve tillift in een draagband.

meer over Passieve tilliften

Toepassingen van de Ergocare mobiele tilliften

meer toepassingen

Flex OK

Integraal en toekomstbestendig

Wij zijn partner in een nieuwe totaalconcept voor nieuw- en verbouw van operatiekamers. Meer en meer zien wij ..

Bekijk toepassing