Een mobiele tillift is een hulpmiddel dat al jarenlang wordt ingezet om cliënten te verplaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een transfer van bed naar (rol)stoel, toilet, douchestoel of juist andersom zijn. Helaas zijn zorgkamers meestal vol en klein. Dit maakt het werken met een mobiele tillift onnodig zwaar en lastig. De kans dat u als verzorger tegen objecten zoals bedden, tafels, muren en deur aanrijdt is daardoor groot. Door het gewicht van een mobiele tillift verloopt het draaien en keren vaak op een niet-ergonomische manier.

Een beter alternatief voor het verplaatsen van cliënten is een plafondlift. Met deze tillift wordt een cliënt zonder al te veel spierkracht naar een ander object verplaatst. Dit is positief voor u als zorgverlener. Met een mobiele tillift bestaat de kans dat u door de hoeveelheid kracht die het kost om een tillift te verplaatsen, blessures krijgt aan uw rug, nek en schouders.

6 voordelen van plafondliften op een rij

 

  1. Een plafondlift is 4 minuten sneller per transfer dan een mobiele tillift. Als u dagelijks meerdere cliënten verplaatst is dit een behoorlijke tijdswinst.
  2. Geen fysieke belasting voor de zorgverlener. Dit leidt tot een lager ziekteverzuim.
  3. Vrije inrichting van de ruimte. De plafondlift heeft geen invloed op de rest van de inrichting op de grond.
  4. Cliënt voelt zich veilig. U kunt als zorgverlener de plafondlift eenvoudig bedienen en de cliënt veilig verplaatsen.
  5. Lagere exploitatiekosten. De investering voor een plafondlift kunt u als hoog ervaren. Echter, de tillift zorgt voor minder blessures, minder ziekteverzuim onder zorgverleners en lagere kosten voor onderhoud en reparatie.
  6. De liften zijn inzetbaar voor transfers, trainingen en behandelingen van cliënten. Vooral transfers binnen de grenzen van het bed (draaien, hoger op plaatsen, been tillen) gaan heel goed met een plafondtillift.

Een plafondlift is dus de oplossing voor een veilige en ergonomische transfer. Een nadeel van een plafondlift kan de vaste plek van de lift zijn. De lift wordt namelijk op een geschikte plaats geïnstalleerd. Echter, zullen een bed, douche of bed niet snel van locatie veranderen. Met de komst van wandtilsystemen is het nu mogelijk geworden om in bijna elke ruimte een plafondtilliften te plaatsen en te gebruiken. De tilcassette van de flexibele tilliften kan losgekoppeld worden.

Om de voordelen van een plafondlift eenvoudig te ervaren, kunt u direct een gratis proefsysteem aanvragen. Mocht u dit positief ervaren dan kunt u besluiten om een tillift aan te schaffen. Ergocare helpt u graag met het installeren van de plafondlift in uw zorginstelling of bij uw thuis.

Gratis proefsysteem aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Mobiele tilliften assortiment

Guldmann actieve tilliften van Ergocare

Actieve tilliften

De actieve tillift wordt ingezet voor zorgvragers die ondersteuning nodig hebben bij het opstaan, maar wél zelfstandig kunnen staan en actief deel kunnen nemen aan de transfer. De transfers met de actieve tillift gebeuren vaak vanuit- of naar bed, (rol)stoel en toilet. Daarnaast kan de actieve tillift gebruikt worden ter oefening van de sta-functie.

meer over Actieve tilliften
guldmann gls5 mobiele lift klein

Passieve tilliften

De passieve tillift is ontworpen voor zorgvragers die zelf niet actief kunnen participeren tijdens een transfer. De transfers met de passieve tillift gebeuren vaak vanuit of naar bed, (rol)stoel of toilet. De zorgvrager zit of ligt tijdens de transfer met een passieve tillift in een tilband.

meer over Passieve tilliften

Zoals hierboven aangegeven is een plafondlift in kleine, smalle zorgruimtes vele malen veiliger dan een mobiele tillift. Ervaar zelf alle voordelen van een plafondtillift en vraag direct gratis een proefsysteem aan.

Gratis proefsysteem aanvragen

Toepassingen van de Ergocare mobiele tilliften

meer toepassingen

Flex OK

Integraal en toekomstbestendig

Wij zijn partner in een nieuwe totaalconcept voor nieuw- en verbouw van operatiekamers. Meer en meer zien wij ..

Bekijk toepassing