ZIA

Zorg Innovatie Atelier

Naar aanleiding van de in La Famille opgedane ervaringen, hebben een aantal samenwerkende partijen zich de volgende vraag gesteld: “Hoe het zou zijn als er een plek zou zijn waar de technologie van morgen vandaag al zou kunnen worden toegepast. Waar studenten komen leren en kennismaken met de nieuwste technieken en waar zorgprofessionals hun kennis vergroten. Waar bedrijven, overheden, zorgverzekeraars, onderwijs, klanten en medewerkers gezamenlijk werken aan nieuwe duurzame (zorg)oplossingen?

Deze vraag heeft geleid tot een idee voor een publiek-privaat samenwerkingsverband, het Zorg Innovatie Atelier. De negen, zeer diverse, partners vormen het ZIA, dat mede gesubsidieerd wordt door de provincie Limburg en de gemeente Stein. Het ZIA is ook erkend in het kader van het programma Waardigheid & Trots van het ministerie van VWS. Naast het samenwerkingsverband bestaat ZIA uit fysieke ruimtes: een verpleeghuiskamer, een zorgwoning, een ruimte ‘Slim bewegen voor ouderen’, een studieruimte en een conferentiezaal.

De wandrail oplossing hebben we hier ook toegepast.

Commercieel Directeur Wim Nobbe van Ergocare

“Voor ons is het Zorg Innovatie Atelier een prima plek om onze tilliften te demonstreren en verder te ontwikkelen. Nieuwe modellen kunnen we uittesten en op basis van ervaringen laten aanpassen door de fabrikant. We gaan ook een tillift maken in de zorgwoning van de toekomst. Voor ons is dit een mooie kans om ervaring op te doen in de thuiszorg.”

Klik hier voor de website van deze partner

 

 

Zorg Innovatie Atelier
Aelserhof 1
6181 LB Elsloo
046 – 411 35 00
info@zia.nl