De tillift als trainingshulpmiddel

Naast tillen en verplaatsen ook inzetbaar als trainings- en revalidatiehulpmiddel.

De plafondtillift is een heel goed hulpmiddel voor het verplaatsen van een cliënt van A-naar-B. Naast deze transfers is de plafondtillift met de juiste accessoires uitermate goed in te zetten voor training en behandeling en helpt zo met het vroeg mobiliseren van cliënten.

Trainingskit voor in bed of in de stoel

Onze plafondtillift kan gebruikt worden in combinatie met een trainingskit, waarmee bewegingen in bed of in een stoel worden ondersteund zonder dat dit extra belasting met zich meebrengt voor de zorgverlener. De tillift ondersteunt de handelingen en oefeningen op een gecontroleerde manier waardoor dit veilig gebeurd. Hierdoor kan er vroegtijdig gestart worden met mobiliseren. De trainingskit bestaat uit tools waarmee oefeningen in en rondom het bed of een stoel uitgevoerd kunnen worden.

Trainen met een loopvest

Een andere mogelijkheid die onze plafondtillift biedt is het ondersteunen bij training waarbij (gewichts)ondersteuning nodig is, bijvoorbeeld bij het opstaan uit zithouding of bij looptraining. Het loopvest is ideaal voor het vroegtijdig mobiliseren van patiënten en biedt vertrouwen en veiligheid voor zowel de cliënt als zorgverlener in evenwichtstraining situaties: zitten op de rand van het bed, staan of ondersteunen bij lopen. Een plafondtillift in combinatie met een  positioning-lock biedt de mogelijkheid om de tillift en/of de rails te fixeren waardoor diverse trainingsoefeningen uitgevoerd kunnen worden. Met behulp van dit systeem kan een cliënt bijv opstaan uit een zittende positie en ondersteund worden bij balans oefeningen.

Ter ondersteuning van bijvoorbeeld balans- of loopoefeningen  kan de GH3+ plafondtillift  worden uitgerust met een trainingsmodule. Deze trainingsmodule is een extra functie van de GH3 tilmotor en zorgt voor een dynamische gewichtsondersteuning bij loopoefeningen, balanstraining, spierversterkende oefeningen en ondersteunen bij opstaan. De trainingsmodule maakt het mogelijk om te werken volgens de KNGF-praktijkrichtlijn die betrekking heeft op neurorevalidatie.

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden die onze plafondlift voor u kan betekenen als trainingshulpmiddel of bij het (vroegtijdig) mobiliseren, neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op voor meer informatie